Menu

Pijler Community

Deze pijler komt tot uiting in de activiteiten en evenementen die worden georganiseerd voor de gemeente als ook voor de mensen uit de omgeving van X-preszo Ministries. De mensen binnen deze pijler kennen de wijk en weten welke behoeften er in de wijk zijn. Hierdoor weten de mensen binnen de pijler wat er benodigd is en waarin zij dus kunnen trachten te voorzien. Deze pijler zorgt onder andere voor activiteiten die gericht zijn om mensen uit de omgeving van X-preszo Ministries te bereiken, zoals het project Buren helpen Buren.

Onze Community missie

Wij geloven dat God van ons houdt, net zoals wij van andere mensen houden. We leven in een tijd waarin mensen niet meer op verstand worden overtuigd, maar door zijn liefde te ontvangen gaan geloven en worden overtuigd. Deze liefde geven wij op een relevante en eigentijdse manier vorm in onze omgeving.

Normen pijler Community

  • In de wijk en omgeving willen we met ons gedrag het gedrag van Jezus reflecteren.
  • In de wijk en omgeving willen we met onze activiteiten mensen bereiken en bekend maken met de liefde van Jezus.
  • In de wijk en omgeving willen we iets voor mensen betekenen en onderscheidend zijn.

Wat doet pijler Community

Community is de pijler die als doel heeft naar buiten te treden om nieuwe vriendschappen te ontdekken en bestaande vriendschappen te versterken en te verdiepen. We willen met elkaar delen dat we geloven dat God zoveel van ons houdt, dat Hij graag een relatie met ons heeft, waarin hij onze Vader wil zijn. Om deze relatie mogelijk te maken heeft God Zijn Zoon Jezus gegeven, welke voor onze zonden is gestorven en weer is opgestaan. Het naar buiten treden om nieuwe vriendschappen te ontdekken, doen we op onze eigen relevante manier.

We organiseren hiervoor buurtactiviteiten, om de wijk te betrekken bij X-preszo Ministries en willen op deze manier de buurt ondersteunen met hulp en tegelijkertijd mensen bereiken met onze ‘liefde’ boodschap. Hiervoor worden buurtactiviteiten ontwikkeld en gehouden die aansluiten bij de behoeften die wordt opgemerkt in de directe omgeving. Onderdeel hiervan is onder andere het Buren helpen buren team van waaruit onder andere gratis voedsel, en verzorgingsproducten worden verstrekt. Door alle activiteiten heen hebben we de visie om Jezus Zijn liefde handen en voeten te geven in Rotterdam-Oost.

De pijler Community bestaat onder andere uit een evenemententeam dat samen plannen ontwikkelt, activiteiten en evenementen organiseert. Per evenement en activiteit zal gekeken worden binnen X-preszo Ministries wie daarbij betrokken kan worden om te ondersteunen in de voorbereiding dan wel uitvoering. Dit wordt vooral gedaan vanuit het principe dat iemand iets leuk vindt en daarvoor een gave of talent heeft.

Teams

De pijler Community bestaat uit de volgende teams:

Evenemententeam

Het evenemententeam organiseert en coördineert alle activiteiten en evenementen gericht op de gemeente X-preszo Ministries, de wijk en de omgeving.

Hospitalityteam & Culinairteam

Het hospitalityteam is het gezicht en visitekaartje van X-Preszo Ministries. Het hospitalityteam zorgt dat iedereen zich welkom en thuis voelt bij X-Preszo Ministries. Dit is verantwoordelijk bij de entree voor het ontvangen en begroeten van de bezoekers van de verschillende samenkomsten. Het hospitalityteam zorgt elke week bij de X-perience en andere samenkomsten voor de warme en koude dranken en lekkere versnaperingen.

Het culinairteam verzorgt alles omtrent de maaltijden bij X-preszo Ministries. Zo coördineert dit team de gehele lunch en keukenactiviteiten bij de samenkomst Bible & Lunch. Tevens verzorgt dit team bij bijzondere gelegenheden en evenementen de maaltijden en dus de interne mens.

Buren helpen Buren team

Het team dat zorg draagt voor het verstrekken van gratis voedsel en verzorgingsproducten aan de mensen die het benodigd hebben en daarin zelf niet of niet goed kunnen voorzien.